Na plus size nu ook big size modellen op de catwalk
Emilangelo Locaclia winnaar van eerste Europese Big Size Male Model Contest

Tijdens de Big Size Male Model Contest in de Kuip in Rotterdam op 17 juni jl. is Emilangelo Locaclia als de grote winnaar uit de bus gekomen. Zijn eerste plek levert hem een modellencontract op bij Alca Fashion. Jaap Krijgsman , de oprichter, ontwerper en producent van Alca Fashion heeft met dit Rotterdamse evenement de modewereld wakker willen schudden.

Uit de meer dan 80 aanmeldingen werden 25 mannen geselecteerd voor deze unieke modellenwedstrijd. De jury bestaande uit oud-voetballer Jan Boskamp, modemodel Marianne Mosheuvel, kleermaker Mahmut Kaynak en organisator Jaap Krijgsman koos na rijp beraad voor Emilangelo Locaclia. Uit handen van Jan Boskamp kreeg hij de titel en het felbegeerde modellencontract.

Alca Fashion organiseerde deze wedstrijd om een mannelijk model te vinden voor hun speciaal ontwikkeld T-shirts voor mannen met maat XL tot en met maat 8XL. De keuze voor Rotterdam en de Rotterdammers paste goed bij de sfeer die Alca Fashion met de modellenwedstrijd neer wilde zetten: mannen met karakter, die zelfvertrouwen uitstralen en stijlvol en energiek zijn.

De eerste Europese modellenwedstrijd voor mannen met een maat meer is een feit.
Jaap Krijgsman: “Het succes van vandaag laat wel zien dat echte mannen een trend zijn. Mannen willen zichzelf met een model kunnen identificeren. Wij hebben de eerste zet gedaan, nu is het de beurt aan de modewereld!”