Persbericht

Jan Boskamp trapt Big Size Male Model Contest in Rotterdamse Kuip af

Oud-voetballer en Rotterdammer Jan Boskamp opent in de Kuip de eerste modellenwedstrijd voor mannelijke modellen met een maatje meer. Organisator Jaap Krijgsman, de oprichter, ontwerper en producent van Alca Fashion, wil met deze modellenwedstrijd de modewereld wakker schudden.

Apeldoorn, 10 april 2017

Het idee achter deze modellenwedstrijd is dat er plussize mannenmodellen aan het modebeeld moeten worden toegevoegd. De vrouwelijke plussize modellen zijn ondertussen geaccepteerd in de modebladen en op de catwalk, nu is het de beurt aan de mannen. Alca Fashion heeft moeite om mannelijke modellen met karakter en een maatje meer te vinden. Het bedrijf hoopt daar met een Big Size Male Model Contest verandering in te brengen.

In 2016 heeft Alca Fashion met succes een speciaal ontwikkeld basic T-shirt voor mannen met maat XL tot en met maat 8XL gelanceerd. Nu is het bedrijf op zoek naar de echte man. Krijgsman: “Echte mannen zijn een trend. Mannen willen zichzelf met een model kunnen identificeren. Een model is een voorbeeld. De mannen die wij zoeken voor de Big Size Male Model Contest, zijn mannen met karakter, die zelfvertrouwen uitstralen, en stoer en charmant zijn.”

Als locatie voor de modellenwedstrijd is gekozen voor Rotterdam. Deze havenstad, de mainport tot Europa, met zijn grootse gebouwen en zijn zelfverzekerde oprechte, hardwerkende kerels krijgt de primeur van dit evenement. De finale van deze wedstrijd, inclusief prijsuitreiking vindt plaats op 17 juni a.s. in de Kuip. De jury bestaat uit drie bekende Rotterdammers: acteur Ruben Arnhem, oud-voetballer Jan Boskamp en modeblogger van ‘Hotterdan’ Marianne Mosheuvel.

Inschrijving voor de Big Size Male Model Contest is mogelijk via: https://www.alcafashion.eu